Våra Produkter

Mitavite Scandinavia erbjuder unika foder, sådana produkter som inte alla andra foderföretag erbjuder, därav det relativt smala produktutbudet. Det positiva är att i stort sett alla hästar kan fodras med dessa foder. Vi erbjuder två risklibaserade foder; Cool Performer som fungerar som ett så kallat helfoder, dvs det kan fodras som enda foder utöver hö eller stråfodret. Det andra är Power On, som är ett kompletteringsfoder. Utöver dessa två risklibaserade foder erbjuder vi ett högkvalitativt proteintillskottsfoder; Athlete Plus.

Både Cool Performer och Power On är fullt ut ångextruderade produkter. Det innebär att foderblandningen behandlats med ånga och tryck i kombination, så smältbarheten i hästens tunntarm uppnår hela 94%. Athlete Plus är delvis ångextruderat. Ångextrudering bör ej förväxlas med ångbehandlat eller ångkokt foder, då de behandlingsformerna inte är alls lika avancerade och heller inte lika effektiva; dvs inte leder till lika hög smältbarhet.

Fördelarna med riskli jämfört med traditionella spannmål, såsom havre, korn, majs etc är många men här följer några av huvudargumenten:

  • Våra fodersorter innehåller så mycket som 17,8 MJ/kg. Hög andel risolja, 18%, ger lugn energi som räcker längre!
  • Låg stärkelsehalt; resulterar i ett lugnare temperament, du slipper "het" energi. Din häst blir lungare och fokuserar bättre på sin uppgift, samt har mer ork som räcker längre
  • Lägre stärkelsehalt avlastar dessutom magtrakten och du undviker effektivt problem med foderkolik, fång, allergier etc. Detta för att ingen stärkelse kan göra skada i tjocktarmen, de goda tarmbakterierna kan överleva och hästen får ett bättre immunförsvar.
  • Lågt GI; jämnare boldsockernivå, din häst får jämnare temprament över dygnet då de slipper blodsockertoppar och -dalar. Även detta hjälper mot fång och din häst är redo att prestera vilken tid på dygnet du än rider.
  • Risextrakt innehåller naturliga antioxidanter som hjälper till med snabbare återhämtning och resulterar i en mer elastisk muskulatur.