Om oss

Mitavite representeras i Sverige, Norge, Danmark och Finland av Nina Hammarström genom Scandinavian Equine Nutrition AB. Mitavite är ett Australiensiskt företag som startades i mitten av 1980-talet. Sam Rutherford och hans kollegor märkte att det fanns behov av kvalitativa kraftfoder och fodertillskott i den växande kapplöpningsindustrin.

Mitavite, som från början hette The Australian Feed Company, idag en del av Inghams Enterprises, arbetar med innovativa framställningsmetoder, högkvallitativa råvaror och ställer enormt höga krav på kvaliteten på sina foder och tillskott. Detta samt deras kontinuerliga forskningsframsteg i samarbete med några av Australiens ledande veterinärer gör Mitavite till det ledande hästfoderföretaget i Australien och på Nya Zealand.

Nina Hammarström har jobbat med Mitavite sedan 2007, först som anställd men har nu tagit över distributionen i Skandinavien. Behovet av innovativa, lättupptagliga och näringsrika alternativ till de traditionella spannmålen som fortfarande fodras i Sverige i stor utsträckning är stort. Allt fler hästar lider av stressade magar, magsår, kolik, allergier etc. och kraven på prestation blir allt högre inom alla dicipliner.

Mitavite är världsledande inom kapplöpningsindustrin på galoppsidan och har stora marknadsandelar i Australien, Nya Zealand, Dubai, Sydafrika, Malaysia, Singapore, Hong Kong m.fl. - nu har vi privilegiet att kunna erbjuda ett urval av Mitavites mest unika foder och tillskott även i Sverige och Skandinavien!